fbpx
deMens.nu

Gender Week VUB

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

De eerste vrouwelijke rector in Vlaanderen. Al meer dan 20 jaar pioneer in onderzoek en vorming over gender en diversiteit. Het is de eerste universiteit met een diversiteits beleid en een gender actie plan. Een ere-doctoraat prijs voor het voorvechter van vrouwenrechten en abortusrecht. Het is duidelijk dat gelijke kansen en respect in het DNA van de VUB verstrengeld zit. Dit jaar nodigt de VUB Research & Development Department, RHEA Centre of Expertise Gender, Diversity and Intersectionality, Crosstalks, Gender Action Plan, UCOS en deMens.nu u uit voor de tweede editie van de VUB gender week The first female rector in Flanders. For more than 20 years pioneering in research and education on gender and diversity. The first university with a diversity policy and now a gender action plan. A doctor-honoris-causa award for advocating women’s rights and abortion. Do we need to say more? Equal opportunities and respect are in the DNA of VUB. This year the VUB Research & Development Department, RHEA Centre of Expertise Gender, Diversity and Intersectionality, Crosstalks, Gender Action Plan, UCOS and demens.nu invite you to the second edition of our VUB Gender Week. Programma Maandag 06 II 03 II 2017 CASABLANCA CALLING Documentary film screening @RITCS – 7:30pm Aftertalk with director Rosa Rogers & Iman Lechkar Dinsdag 07 II 03 II 2017 Leadership skills for women Vlerick Workshop @VUB – 9am — The moral case for abortion Lecture by Ann Furedi followed by a debate with Freddy Mortier, Lucie Van Crombrugge, Ladan Rahbari, Anne Verougstraete & Carine Vrancken @VUB Promotiezaal – 6pm Woensdag 08 II 03 II 2017 Resistances against equality Brussels Salon with Mieke Verloo @Universitaire Stichting – 8pm Donderdag 09 II 03 II 2017 Sexual health & rights: An exchange on global challenges Lunch Seminar @VUB Van Gogh-room- 12pm Vrijdag 10 II 03 II 2017 Food for thought VUB Gender Action Plan @VUB U-Residence – 12pm Meer praktische informatie WWW.VUB.AC.BE/GENDERWEEK De eerste vrouwelijke rector in Vlaanderen. Al meer dan 20 jaar pioneer in onderzoek en vorming over gender en diversiteit. Het is de eerste universiteit met een diversiteits beleid en een gender actie plan. Een ere-doctoraat prijs voor het voorvechter van vrouwenrechten en abortusrecht. Het is duidelijk dat gelijke kansen en respect in het DNA van de VUB verstrengeld zit. Dit jaar nodigt de VUB Research & Development Department, RHEA Centre of Expertise Gender, Diversity and Intersectionality, Crosstalks, Gender Action Plan, UCOS en deMens.nu u uit voor de tweede editie van de VUB gender week The first female rector in Flanders. For more than 20 years pioneering in research and education on gender and diversity. The first university with a diversity policy and now a gender action plan. A doctor-honoris-causa award for advocating women’s rights and abortion. Do we need to say more? Equal opportunities and respect are in the DNA of VUB.This year the VUB Research & Development Department, RHEA Centre of Expertise Gender, Diversity and Intersectionality, Crosstalks, Gender Action Plan, UCOS and demens.nu invite you to the second edition of our VUB Gender Week. Programma Maandag 06 II 03 II 2017 CASABLANCA CALLING Documentary film screening @RITCS – 7:30pm Aftertalk with director Rosa Rogers & Iman Lechkar Dinsdag 07 II 03 II 2017 Leadership skills for women Vlerick Workshop @VUB – 9am — The moral case for abortion Lecture by Ann Furedi followed by a debate with Freddy Mortier, Lucie Van Crombrugge, Ladan Rahbari, Anne Verougstraete & Carine Vrancken @VUB Promotiezaal – 6pm Woensdag 08 II 03 II 2017 Resistances against equality Brussels Salon with Mieke Verloo @Universitaire Stichting – 8pm Donderdag 09 II 03 II 2017 Sexual health & rights: An exchange on global challenges Lunch Seminar @VUB Van Gogh-room- 12pm Vrijdag 10 II 03 II 2017 Food for thought VUB Gender Action Plan @VUB U-Residence – 12pm Meer praktische informatie WWW.VUB.AC.BE/GENDERWEEK