fbpx
deMens.nu

Interview Johan Op de Beeck in Het Vrije Woord Magazine

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Hij was jarenlang als nieuwsanker het vertrouwde gezicht van het VRT-televisiejournaal. Nadien richtte hij zijn eigen mediabedrijf op, maakte internationale tv-documentaires en was onder meer hoofdredacteur bij TV Limburg, Euronews en Kanaal Z. Hij was ook nog enkele jaren netmanager van Canvas en Ketnet. De laatste jaren profileerde communicatieadviseur en auteur Johan Op de Beeck zich vooral als een gedreven en enthousiasmerende geschiedschrijver. Hij publiceerde onder meer bijzonder meeslepende biografieën van Napoleon ? ook bewerkt tot podcasts voor VRT-radio ? en een geschiedenis van de revolutionaire beginjaren van het koninkrijk België. Zijn nieuwe boek, ?De bedreigde vrijheid?, is een enigszins ander werk, een geëngageerd essay of zelfs dwingend pamflet waarin hij de lezer ook persoonlijk aanspreekt met de dreigende ondertitel ?Uw vrije meningsuiting in gevaar??. Een uitgebreid interview, met de Belgische en Europese geschiedenis als spiegel voor het problematische heden. Lees hier het volledige interview door Gert De Nutte, gepubliceerd in Het Vrije Woord Magazine Hij was jarenlang als nieuwsanker het vertrouwde gezicht van het VRT-televisiejournaal. Nadien richtte hij zijn eigen mediabedrijf op, maakte internationale tv-documentaires en was onder meer hoofdredacteur bij TV Limburg, Euronews en Kanaal Z. Hij was ook nog enkele jaren netmanager van Canvas en Ketnet. De laatste jaren profileerde communicatieadviseur en auteur Johan Op de Beeck zich vooral als een gedreven en enthousiasmerende geschiedschrijver. Hij publiceerde onder meer bijzonder meeslepende biografieën van Napoleon ? ook bewerkt tot podcasts voor VRT-radio ? en een geschiedenis van de revolutionaire beginjaren van het koninkrijk België. Zijn nieuwe boek, ?De bedreigde vrijheid?, is een enigszins ander werk, een geëngageerd essay of zelfs dwingend pamflet waarin hij de lezer ook persoonlijk aanspreekt met de dreigende ondertitel ?Uw vrije meningsuiting in gevaar??. Een uitgebreid interview, met de Belgische en Europese geschiedenis als spiegel voor het problematische heden. Lees hier het volledige interview door Gert De Nutte, gepubliceerd in Het Vrije Woord Magazine