fbpx
deMens.nu

Jongeren vertellen over hun feest vrijzinnige jeugd

De Zevende Dag, een debatprogramma op de zender één ging op bezoek bij een lentefeest en feest vrijzinnige jeugd in Oudenaarde.

Er zijn meer en meer kinderen en hun ouders die kiezen voor een vrijzinnig overgangsfeest.  In 2018 zullen liefst 10.192 Vlaamse kinderen en jongvolwassenen hun lentefeest of hun feest van de vrijzinnige jeugd vieren. Dat is dubbel zoveel als in 2010. Deze feesten, kaderend binnen de vrijzinnig-humanistische levensbeschouwing, worden dus alsmaar populairder. 

“Hoe denken kinderen over het leven? En hoe beleven ze hun ‘overgang’ van kind naar jongere? Zoë, Nathan en Maurice uit Oudenaarde vieren hun Feest Vrijzinnige Jeugd, en vertellen wat dat voor hen betekent. Alweer een Triptiek filmpje in De Zevende Dag: drie reflecties op wat er leeft op dit moment.”

Triptiek: Kinderen over hun Feest Vrijzinnige Jeugd

Hoe denken kinderen over het leven? En hoe beleven ze hun 'overgang' van kind naar jongere? Zoë, Nathan en Maurice uit Oudenaarde vieren hun Feest Vrijzinnige Jeugd, en vertellen wat dat voor hen betekent. Alweer een Triptiek filmpje in De Zevende Dag: drie reflecties op wat er leeft op dit moment.

Geplaatst door De Zevende Dag op Zondag 13 mei 2018