fbpx
deMens.nu

Vacature: Vrijzinnig humanistisch consulent Cel Studie&Onderzoek (Federaal Secretariaat Brussel)

Word jij de seculiere voorvechter?

Wist je dat de meeste jongeren al lang niet meer in god geloven en toch nog verplicht godsdienst op school krijgen? Of dat een groot aantal van de ziekenhuizen nog steeds geen euthanasie toepast, ondanks dat je er volgens de wetgever wel recht op hebt? België is nog steeds enorm verzuild en die verzuiling zorgt ervoor dat onze persoonlijke levenswandel zonder rechtvaardigbare reden verstoord wordt. Niemand heeft er zaak mee in wat we al dan niet geloven en we zullen zelf wel bepalen wanneer we komen te gaan. Die vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar structureel gezien worden er in België elke dag duizenden van die keuzevrijheid beroofd.

Het kan gelukkig ook anders en we hopen dat jij, samen met ons team van collega’s en vrijwilligers, het ziet zitten om voor die verandering te gaan: een seculiere democratische rechtstaat. Dat klinkt misschien allemaal nog erg abstract, dus wat zou het voor jou betekenen mocht je bij ons als seculiere voorvechter aan de slag gaan?

Als seculiere voorvechter ben jij het zenuwcentrum van onze campagne voor de scheiding van kerk & staat. We verwachten van jou dat jij als deel van onze dienst Studie & Onderzoek het aanspreekpunt bent voor binnenkomende vragen van onze partners in de politiek en het middenveld. Daarbovenop krijg je ook een pak creatieve vrijheid. Jij mag onze campagne vorm geven en gaan trekken, zowel naar het brede publiek als naar de politiek.

“Heel wat verantwoordelijkheid”, denk je misschien. We liegen er niet om: dat is ook zo. Je komt echter terecht in een jong en dynamisch team waar iedereen graag bijleert en ervoor wil gaan. We begrijpen overigens maar al te goed dat maatschappelijke verandering een traag proces is van vallen en opstaan. Je zal bij ons zeker de ruimte krijgen om te experimenteren en te groeien. Je hoeft ook geen expert te zijn. Werk je methodisch, ben je analytisch sterk en een initiatiefnemer? Dan is deze job geknipt voor jou!

Interesse? Niet aarzelen en neem contact met ons op!

Vacature bekijken en solliciteren