fbpx
deMens.nu

Een hart vol moed en mededogen

 

“Onze weg is verschillend, maar we komen

elkaar voortdurend tegen.”

 

In tijden waarin ons leven er plots heel anders uitziet, zijn houvast en verbinding belangrijker dan ooit. We horen nare verhalen over ziekte, eenzaamheid en verdriet en moeten op zoek naar nieuwe manieren om daar mee om te gaan.

Een aantal vertegenwoordigers van diverse religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen hebben een gezamenlijke videoboodschap:  Een boodschap van moed en mededogen, hoop en vertrouwen om te koesteren wat we delen.

Met dank aan Winnie Belpaeme (vrijzinnig), Eefje van der Linden (protestants), Demirali Köse (moslim), Annemie Vandorpe (katholiek) en Hardjinder Singh (sikh).

Onze collega Winnie Belpaeme uit HuisvandeMens Gent vertegenwoordigde het vrijzinnig humanisme. De video is een initiatief van ORBIT vzw in samenwerking met Kerknet.be (video) en Kolet Janssen (tekst).