fbpx
deMens.nu

Het taboe op abortus groeit

Anti-abortusactivisten krijgen in Noord-Holland niet langer de kans meer om vrouwen die een abortuskliniek willen bezoeken, aan te spreken en hen te overtuigen om het niet te doen. Dat bevestigt de rechtbank in Noord-Holland. Als demonstranten zwangere vrouwen aanspreken, belemmert het volgens de rechters de bezoekers onevenredig in hun vrijheid. Ook is er vaak sprake van intimidatie. Nog steeds worden bezoekers opgewacht, toegang tot de kliniek verhinderd, en aangesproken of nageroepen. Bij de abortuscentra in Roermond en Heemstede zijn ondertussen bufferzones aangebracht. Die zouden de betogers op een gepaste afstand moeten houden.

Volgens het Humanistisch Verbond Nederland zouden alle gemeenten met een abortuskliniek dergelijke stappen moeten ondernemen. Het taboe rond abortus is in Nederland immers nog steeds groeiende en de situaties die zich afspelen aan de andere 12 van de 14 abortuscentra in Nederland zijn veelal verontrustend.

Ook pleit het Humanistisch Verbond Nederland een zogenoemd buddysysteem. Vrouwen die abortus willen, krijgen de mogelijkheid om een buddy mee te nemen naar de kliniek.

Lees hieronder meer:
https://www.humanistischverbond.nl/abortus