fbpx
deMens.nu

Nominaties tiende editie De Bronzen Uil bekend

Het Willemsfonds maakte de genomineerde auteurs voor de tiende editie van De Bronzen Uil, de Nederlandstalige literaire debuutprijs van het Willemsfonds en het Algemeen-Nederlands Verbond, bekend. De genomineerden zijn Frederik Willem Daem, Marije Langelaar, Machteld Siegmann, Max Temmerman, Chris Van Camp en Kevin van Vliet.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 oktober 2020 aan het einde van Het Betere Boek, het literaire festival van het Willemsfonds, in Gent. De winnaar ontvangt 10.000 euro en gaat samen met de publieksfavoriet op tournee in Vlaanderen en Nederland.

Lees meer

Op zaterdag 10 oktober 2020 verovert het Willemsfonds de stad Gent voor de tiende editie van Het Betere Boek. De curatoren Nadia Dala en Omar Ba stelden een programma samen voor het literaire festival op verschillende locaties in de stad. Onder de titel Ontdek Afrika ontgiften ze onze blik op Afrika. Op de verschillende halteplaatsen komen de rijkdom en diversiteit van de literatuur van en over Afrika aan bod.

Kijk hier

Het Willemsfonds is een lidvereniging van deMens.nu,