fbpx
deMens.nu

Mubarak Bala eindelijk toegang tot advocaat

Na meer dan 150 dagen gevangenschap mag Mubarak Bala voor de eerste keer met zijn advocaten spreken. Bala is de president van de Humanist Association of Nigeria en werd op 28 april gearresteerd op grond van blasfemie. Sindsdien werd hem elk contact met de buitenwereld verhinderd.

“We hopen dat dit de eerste stap is”, zegt Andrew Copson, president van Humanists International. De organisatie die al van in het begin strijdt voor Bala’s veiligheid en vrijlating geeft aan dat, hoewel dit een goede zaak is, Mubarak Bala nog steeds geen zicht heeft op een eerlijk proces.

De eisen van Humanists International zijn duidelijk: Bala moet officieel worden aangeklaagd of anders dient hij vrijgelaten te worden. Indien hij aangeklaagd wordt dan moet hij naar een neutrale locatie overgebracht worden waar het recht op een eerlijk proces gegarandeerd kan worden.

Meer info op de website van Humanists International