fbpx
deMens.nu

Vacature: Beleidsmedewerker-jurist (On hold)

De maatschappij kent vandaag heel wat polarisering. We zien dat mensen steeds meer naast elkaar praten en steeds minder met elkaar in gesprek gaan. Een vertrouwensbreuk dreigt, zowel met de overheid als met elkaar. Net daar wil deMens.nu verandering in brengen. Met bijna 30 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel hebben we een veeltal aan ambassades voor ons gedachtegoed. Daar bovenop hebben we een beleidsteam van gedreven collega’s die rechtstreekse contacten onderhouden met de politiek en de overheden die relevant zijn voor onze dienstverlening. Binnen dit team hopen we jou te kunnen verwelkomen.

Als beleidsmedewerker-jurist zal jij vooral actief zijn in de velden die te maken hebben met de organisatie van onze publieke dienstverlening. Je krijgt de mogelijkheid een expertise te ontwikkelen rond secularisme, onderwijs en democratie. Op dagdagelijkse basis zal je met jouw arendsblik wetteksten doornemen en interventies voorbereiden waarmee we bijdragen aan de beleidsvorming van ons land. Daarop aanvullend zal je ook aangesproken worden op je expertise als jurist om mee intern de governance van onze organisatie verder uit te bouwen. De tektonische platen van onze samenleving zijn immers aan het verschuiven en wij willen bij die verschuiving het onderste uit de kan halen. Daarbij zetten we in op een moderne democratie die actieve burgers betrekt in een duurzaam samenlevingsmodel.

Wil je meer weten? Bekijk hier de vacature