fbpx
deMens.nu

‘Water, waarom elke druppel telt’, een boek voor vandaag en de komende generaties

Op een planeet die voor 70% uit water bestaat, sterven dagelijks twintig- tot dertigduizend mensen door een gebrek aan zuiver water. De druk op het schaarse en levensnoodzakelijke water neemt jaar na jaar toe. Het voorradige zoet water is bovendien zeer ongelijk verdeeld over de verschillende continenten en de mens slaagt er in om het kostbare water ook nog een keer te verspillen, te vervuilen en slecht te beheren. De klimaatverandering zal deze toestand nog verergeren. Er stelt zich overduidelijk een waterprobleem op onze ‘blauwe planeet’.

In Water. Waarom elke druppel telt. schetst emeritus professor Marc Van Molle (VUB) in vijf heldere hoofdstukken de globale oorzaken, de waterconflicten, de impact van de klimaatverandering maar ook de mogelijke oplossingen voor de dreigende waterschaarste, zowel voor het publiek als het privaat beheer. Een wake-upcall voor iedereen die begaan is met geografie, milieu, klimaat(verandering) en de wereld die we achterlaten aan de volgende generaties.

EXTREEMRECHTS | De geschiedenis herhaalt zich niet (op dezelfde manier)

 

Details

WATER

Auteur(s): Marc Van Molle
ISBN: 9789461171238
Formaat: 16 x 24
Aantal pagina’s: 154
Taal : Nederlands

Te verkrijgen via ASP Editions en bol.com