fbpx
deMens.nu

Wegens succes verlengd: de concertfilm van VUBorkest

In januari lanceerde het VUBorkest zijn concertfilm als alternatief voor alweer een jaar waarin de concerten werden afgelast. Na het eerste concert in de reeks ‘Allegro con animali’ in Tienen, zorgden de nieuwe maatregelen ervoor dat de rest van de tournee in het water viel. Het virus had ons opnieuw ingehaald en het was niet meer mogelijk de concerten naar een talrijk publiek te brengen. De muzikanten zaten in zak en as toen ze hoorden dat het project (opnieuw!) abrupt werd stopgezet.

Maar het VUBorkest zocht onvermoeibaar naar creatieve oplossingen. Het beest in hen was niet te houden en met trots stelden ze in januari hun concertfilm voor!

De muzikanten trokken daarvoor naar de concertlocatie C-Mine in Genk en namen enkele stukken van het concert op voor een lege zaal. Je hoorde de prachtige prestatie van solist Stéphane Pflieger op hoorn, de herkenbare Fledermaus Overture, meeslepende filmmuziek en nog meer spetterende en beestige muziekstukken. Zelfs zonder publiek konden ze telkens de nodige concentratie en de juiste sfeer oproepen (met dank aan de geweldige muzikanten). Afwisselend met de muziek brachten Yoeri en Ingrid enkele beestachtige teksten zoals je ze ook op de concerten zou hebben gehoord. Om duimen en vingers bij af te likken!

Deze filmvoorstelling waar men één week lang van kon smullen, werd met zoveel warmte onthaald dat het VUBorkest niet anders kon dan deze vertoning nog eens een week open te stellen voor het publiek. Daarom kun je vanaf 5 februari tot en met 13 februari nog eens het volledige concert herbekijken.

BEKIJK HET CONCERT

(link actief vanaf 5 februari)

“We zijn erg trots op het resultaat. De studenten van Narafi hebben voor mooie beelden gezorgd. Een groot symfonisch orkest capteren was voor deze jonge mensen iets nieuws. Na enig zoekwerk en uitproberen kunnen we zeggen dat het een prachtige montage is geworden!”

Halverwege de concertfilm hoor je een korte boodschap van de voorzitter van deMens.nu, Freddy Mortier. “We danken hem voor de ondersteunende woorden die op een passende manier de stevige band tussen de VUB, ons VUBorkest en deMens.nu weergeven.”

Deze opname werd mogelijk gemaakt met de gewaardeerde steun van de VUB en deMens.nu, de Genkse Humanisten en de studenten Film van de LUCA School of Arts Campus Brussel / Narafi. De opname gebeurde met aandacht voor alle op dat moment geldende maatregelen.

Veel kijk- en luisterplezier!