fbpx
deMens.nu

Vrijzinnig humanistisch konvooi vertrekt voor een tweede keer naar Medyka

Op zondag 27 maart vertrekt het vrijzinnig humanistisch konvooi opnieuw richting Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens. Met 3 busjes, volgepakt met medische hulpgoederen en ander levensnoodzakelijk materiaal, beginnen onze collega’s van vzw Vergeet de kinderen niet!deMens.nu en Centre d’Action Laïque opnieuw aan een twee dagen durende reis.

Inmiddels zamelden we 20.815,20 euro in. Daarmee kunnen we heel wat hulpgoederen aanschaffen voor de talloze vluchtelingen die momenteel vastzitten in het tentenkamp van Medyka. Ook het materiaal dat elke dag door jullie wordt binnengebracht in onze huizenvandeMens is overweldigend. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot deze actie, op welke manier dan ook.

Alle hulp blijft welkom!

De situatie in Oekraïne blijft verschrikkelijk en elke dag komen nieuwe vluchtelingen toe in de kampen in de grensgebieden. Daarom stoppen wij ook niet met inzamelen. Bijdragen kunnen nog steeds gestort worden op volgend rekeningnummer:

BE 55 9734 2242 6344

 

Doneer je hulpgoederen aan een huisvandeMens in jouw buurt

Ook donaties van materiaal blijven welkom in onze huizenvandeMens! Via onderstaande link kom je te weten welk huisvandeMens zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt.

VIND EEN HUISVANDEMENS IN JOUW BUURT

Naar welk materiaal zijn we op zoek?

Momenteel is er een grote nood aan het volgende: verbanden, spuiten, infusen, NaCl, paracetamol, ibuprofen, isobetadine, bloedstelpende medicijnen, antibiotica, hemostatische middelen maar ook babyvoeding, melkpoeder, natte doekjes, maandverband, kaarsen, pampers, thermodekens, handschoenen, mutsen, kousen, rugzakken, thermische kledij, skikleren, slaapzakken, voedselconserven, kant en klare maaltijden, dierenvoeding …