fbpx
deMens.nu

Derde rit van het vrijzinnig humanistisch konvooi

Op zondag 10 april vertrekt het vrijzinnig humanistisch konvooi voor een derde keer richting Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens. Inmiddels zamelden we in totaal 27207,2 euro in. Daarmee konden we al heel wat hulpgoederen aanschaffen voor de talloze vluchtelingen die momenteel vastzitten in het tentenkamp van Medyka. Door de aanhoudende en gulle giften van de vrijzinnig humanistische gemeenschap hebben we zelfs nog fondsen over voor een derde konvooi.

Met 2 busjes vertrekken onze collega’s van vzw Vergeet de kinderen niet! en deMens.nu deze zondag opnieuw richting Medyka. Eens al het materiaal uitgeladen is, kunnen ze genoeg plaats aanbieden om 16 mensen mee naar België te brengen.

 

Alle hulp blijft welkom!

De situatie in Oekraïne blijft verschrikkelijk en elke dag komen nieuwe vluchtelingen toe in de kampen in de grensgebieden. Daarom stoppen wij ook niet met inzamelen. Bijdragen kunnen nog steeds gestort worden op volgend rekeningnummer:

BE 55 9734 2242 6344

 

Doneer je hulpgoederen aan een huisvandeMens in jouw buurt

Ook donaties van materiaal blijven welkom in onze huizenvandeMens! Via onderstaande link kom je te weten welk huisvandeMens zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt.

VIND EEN HUISVANDEMENS IN JOUW BUURT

Naar welk materiaal zijn we op zoek?

Momenteel is er een grote nood aan het volgende: verbanden, spuiten, infusen, NaCl, paracetamol, ibuprofen, isobetadine, bloedstelpende medicijnen, antibiotica, hemostatische middelen maar ook babyvoeding, melkpoeder, natte doekjes, maandverband, kaarsen, pampers, thermodekens, handschoenen, mutsen, kousen, rugzakken, thermische kledij, skikleren, slaapzakken, voedselconserven, kant en klare maaltijden, dierenvoeding …