fbpx
deMens.nu

Vacature: vrijwilligerswerk CAVA

Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA) is op zoek naar vrijwilligers die van thuis uit televisie-uitzendingen van ‘Lichtpunt’ willen bekijken en ze verder ontsluiten.

1. Functieomschrijving

Vanaf de jaren 1980 werden er onder de noemer ‘Lichtpunt’ TV-uitzendingen gemaakt en uitgezonden. Voor de vrijzinnig-humanistische levensbeschouwing (en de Vrije Universiteit Brussel) belangrijke personen, organisaties en (actuele) thema’s werden daarin aan de hand van interviews, reportages, filmfragmenten enz. belicht. Dit beeldmateriaal vormt dan ook een aantrekkelijke bron voor de geschiedenis van het vrijzinnig-humanisme (en de VUB) in Vlaanderen en Brussel.

Deze afleveringen zijn op dit moment slechts in beperkte mate te doorzoeken en kunnen dus moeilijk ingezet worden voor onderzoek of ander gebruik. CAVA is op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen door het beschrijven van de inhoud van de afleveringen. In een excelbestand noteer je de datum, splits je de uitzending op in verschillende rubrieken, beschrijf je waar het over gaat, wie er te zien is…

Wil je dit van thuis uit mee helpen verwezenlijken? Ben je wel benieuwd naar de afleveringen? Neem dan zeker contact op!

2. Profiel

Wij zijn op zoek naar een persoon die goed kan samenvatten, zelfstandig kan werken en een basiskennis heeft van Excel.

Een goede kennis van de Nederlandse taal (begrijpen en schrijven) is vereist.

3. Aanbod

• Een leerrijke opdracht die van thuis uit kan uitgevoerd worden
• Opvolging via Teams

Wij zorgen voor een vrijwilligersverzekering en voorzien een forfaitaire vrijwilligersvergoeding.

4. Solliciteren

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar cava@vub.be of bel naar 02/629.24.34.

 

CAVA verzamelt, bewaart en beheert het erfgoed en het archief van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap in Vlaanderen en Brussel. CAVA stimuleert het onderzoek naar de geschiedenis van het vrijzinnig humanisme en van de VUB en presenteert het erfgoed door o.a. tentoonstellingen, lezingen, artikels en Facebookposts. CAVA zet daarnaast in op het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed en de participatie van de erfgoedgemeenschappen bij de verschillende taken van CAVA. Het centrum adviseert administraties omtrent hedendaags documentbeheer en beantwoordt vragen omtrent archief- en erfgoedbeheer.

 

www.cavavub.be