fbpx
deMens.nu

Raymonda Verdyck verkozen tot nieuwe voorzitter van deMens.nu

Op de algemene vergadering van deMens.nu (23 maart 2024) werd Raymonda Verdyck verkozen tot nieuwe voorzitter. Ze neemt de fakkel over van Freddy Mortier, die zes jaar aan het roer stond van de koepelvereniging van Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel.

Raymonda Verdyck (°1955) is een prominente figuur in het Vlaamse onderwijs- en maatschappelijke landschap. Haar leven en carrière zijn gekenmerkt door haar toewijding aan educatie, humanisme en morele dienstverlening.

In deze video vertelt Raymonda Verdyck wat vrijzinnig humanisme voor haar betekent, met welke thema’s ze aan de slag wil gaan en welke klemtonen ze als voorzitter wil leggen:

“Ik wil de vrijzinnige gemeenschap meer naar buiten positioneren rond die ethische thema’s die ons allemaal aanbelangen, zoals de wetgeving inzake abortus en euthanasie, maar evenzeer over thema’s rond onderwijs, mensenrechten en menselijke waardigheid.” – Raymonda Verdyck

Freddy Mortier, die vanaf heden de functie van erevoorzitter bekleedt, wenst Raymonda veel succes met haar nieuwe engagement.

“Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en heb vol vertrouwen in de toekomst van onze organisatie. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe deMens.nu zich onder een nieuwe koers verder zal ontwikkelen, gedreven door dezelfde principes die ons altijd hebben geleid.” – Freddy Mortier

 

Beluister het interview op Radio 1