fbpx
deMens.nu

Heat

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg13 nr2. Lees hier meer recensies.

Wouter Goemaere

De boog moet niet altijd gespannen staan. Te veel zware boeken en films wegen op het gemoed, tijd om ontspanning weer centraal te zetten. Daarom stellen we graag ons favoriete bordspel voor.

In Heat strijden één tot zes spelers om de eerste plaats. Met behulp van een deck kaarten scheur je je racewagen over de lange stroken, vlieg je behendig door de bochten en leg je je medespelers het vuur aan de schenen.

Iedere beurt neem je vijf kaarten op hand om je snelheid te bepalen. Daarmee probeer je zo snel mogelijk vooruit te raken zonder uit de bocht te vliegen of je motor te oververhitten. Als dat gebeurt, voeg je nutteloze Heat-kaarten aan je deck toe die je pas kwijt kan door een versnelling lager te schakelen. Alleen de behendigste chauffeur die de motor tot het uiterste weet te drijven, rijdt weg met de overwinning.

De grootste troef van Heat is hoe goed de mechanismen bij het thema passen. De hete adem van je medespelers in je nek duwt je om steeds grotere risico’s te nemen.

Te snel door de bocht? Je wil toch niet achteropraken? Voluit op het rechte stuk? Kan je motor dat wel aan? Dat eenvoudige, maar verslavende ‘push your luck’-mechanisme staat centraal in Heat, een topper voor jong en oud.

 

Heat
Uitgever: Days of Wonder – Asmodee
EAN 0824968091517