fbpx
deMens.nu

Difference Day 2024

Op vrijdag 3 mei 2024 vindt voor de tiende keer op rij Difference Day plaats. Dit gebeurt traditiegetrouw in Bozar, het architecturaal meesterwerk van Victor Horta aan de Ravensteinstraat in Brussel.

10 jaar geleden stond de betreurde VUB-ererector Caroline Pauwels aan de basis van Difference Day. Met het initiatief wou ze – telkens op de Internationale Dag van de Persvrijheid – hulde brengen aan personen, instituten en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de vrijheid van pers en van meningsuiting overal ter wereld.

Sindsdien is Difference Day uitgegroeid tot een bruisend event van en voor onafhankelijke journalisten en nieuwsmedia, waar experten en organisaties uit de journalistieke en academische wereld de actuele stand van de journalistiek overlopen en becommentariëren. Dit gebeurt in de vorm van boeiende lezingen, debatten en paneldiscussies.

Bekijk hier het programma