fbpx
deMens.nu

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. De ideale gelegenheid om vrouwenrechten extra in de kijker te plaatsen. Vrijzinnig humanisten ondersteunen de feministische beweging bij haar strijd voor gelijke rechten van vrouwen wereldwijd.

Waarom deze dag? Op 8 maart 1908 legden de vrouwen het werk neer in New York. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: “brood en rozen”. Nadien volgden er nog stakingen en verzet, die uiteindelijk een symbool zouden worden voor de strijd voor gelijkwaardigheid van m/v/x.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld.

Kijk hier