fbpx
deMens.nu

Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT)

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTQI+ gemeenschap 17 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT).

Discriminatie, fysiek en verbaal geweld zijn nog steeds dagelijkse realiteit voor veel LGBTQIA+ personen. Er is nood aan bewustwording. De strijd voor gelijke rechten en behandeling voor iedereen ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit of (inter)seksualiteit is nog steeds aan de gang.

Op 17 mei hangen de huizenvandeMens met trots de regenboogvlag uit. 🌈✊

Wat kan jij doen om bij te dragen?

🌈 Leer bij over het onderwerp en blijf op de hoogte

🌈 Reageer in discriminerende situaties

🌈 Praat erover met andere mensen om meer bewustzijn te creëren

🌈 Maak jezelf zichtbaar als bondgenoot, bijvoorbeeld met regenboogvlaggen

🌈 Steun LGBTQIA+ organisaties

 

Feest!

The Belgian & European Pride is een jaarlijkse hoogdag voor de LGBTQIA+-community in ons land. Het is de dag waarop mensen uit de gemeenschap opkomen voor hun rechten.

Op zaterdag 18 mei zal het team van huisvandeMens Brussel zoals elk jaar aanwezig zijn op de Brussels Pride. We laten ons dit jaar vervoegen door o.a. de Brusselse jeugdhuizen (Entrée) en Growfunding.
Geef een seintje via brussel@demens.nu als jij ons ook wilt komen versterken.

Ook op de Antwerp Pride zal je ons kunnen vinden.

 

LGBTQIA+

LGBTQIA+ is een letterwoord om seksuele, gender- en geslachtsdiversiteit aan te duiden. L= lesbisch, G= gay (homo), B= biseksueel, T= transgender, Q= queer, I= intersekse, A= aseksueel. += Alle andere seksuele oriëntaties, genders en geslachten die niet onder de andere letters vallen.

“En dat mensen zeggen: ja maar ja, LGBTQ … QIA+. Ja en wat gaan we nog allemaal vinden hè, maar het is ook natuurlijk omdat we weten hoe erg het is om achtergelaten te worden.
Als daar nog een letter bijkomt, dat is prima! Kom maar bij ons, dat is natuurlijk het ding met buiten de norm te vallen, dat je u ook wilt verenigen. Maar ook dat je een soort empathie hebt, van  … we mogen niemand, we mogen echt niemand achterlaten.” – Fleur Pierets in De inzichten

Lees onze artikels over LGBTQIA+

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dwaalzin (@dwaalzin.nu)