fbpx
deMens.nu

Op Radio 1 – Zandman: SCHIETgebedjes

SCHIETgebedjes is een vierdelige podcastreeks die inzoomt op het leven en werk van legeraalmoezeniers en moreel consulenten en de antwoorden die zij geven op de existentiële levensvragen waar zowel militairen als ‘gewone burgers’ mee geconfronteerd worden.

In aflevering 1 en 4 komt moreel consulente Cindy De Meyer aan bod.

Te beluisteren op Radio 1- Zandman:

Aflevering 1 en 2: 11/06/2024 om 22.05  uur

Aflevering 3 en 4: 12/06/2024 om 22.05  uur

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne bracht de oorlog opnieuw in ons vizier. De terroristische aanslagen in Zaventem en Brussel maakten ons leger terug zichtbaar. En wat te denken van het turbulente Midden-Oosten? Crisismomenten roepen vragen op, zowel bij militairen als bij burgers. Daarover spreken is al een hele hulp.

In deze vierdelige podcastreeks van Ciara Goossens en Don Zeeman maak je kennis met de zinzoekers en gevers in het Belgische Leger. Ontdek hun dromen en daden, geloof en ongeloof, idealisme en realisme.

 

 

Met moreel consulente Cindy De Meyer wordt er ingegaan op de vraag wat het vrijzinnig humanisme inhoudt, en hoe ze vanuit die levensbeschouwing de militairen bijstaat. Haar standplaats is de militaire luchthaven van Melsbroek en van daaruit vertrekt ze regelmatig op buitenlandse missie. In eigen land stond ze op het vliegveld klaar voor de familie van de slachtoffers van de busramp in Sierre.

Een moeilijk moment, dat bij Cindy nog altijd veel emoties oproept. Het ging immers om heel wat kinderen die het slachtoffer waren. Maar ook de internationale conflicten laten haar niet koud. Toch ziet ze lichtpuntjes te midden van het geweld en is ze overtuigd dat het ooit beter kan worden. Daarvoor heeft ze een rotsvast geloof in de wetenschap en in de maakbaarheid van de mens. In aflevering 1 en 4 komt Cindy De Meyer aan bod.

Lees ook hier in deMens.nu Magazine