fbpx
deMens.nu

Debatwedstrijd 2018

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Say What? De debatwedstrijd is een gratis debatcompetitie waarin jongeren het in duo verbaal tegen elkaar opnemen rond actuele thema’s. Voor wie? Voor alle jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs ASO, BSO, KSO en TSO. Waar? Op verschillende locaties en data (voorjaar 2018) in heel Vlaanderen. Waarover? De 2 thema’s zijn ‘jong kapitaal’ en ‘democratie’. Ga vlug naar het de website bij tabblad ’tools’. Daar kom je meer te weten over de thema’s, vind je de stellingen én alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden. Bekijk de flyer Data en locaties van de verschillende voorrondes en finale: Voorrondes: Datum Locatie Woensdag 21 februari VC Mozaïek Kortrijk Woensdag 21 februari VOC Hasselt Woensdag 28 februari HVDM Brussel Woensdag 7 maart ’t Vrij Gedacht Diest Woensdag 7 maart VC De Schakel Mechelen Zaterdag 10 maart en zondag 11 maart Geuzenhuis Gent Finale: Datum Locatie Zaterdag 17 maart Vlaams Parlement Brussel Adresgegevens: o Vrijzinnig Centrum Mozaïek – Overleiestraat 15A – 8500 Kortrijk o Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Hasselt – A. Rodenbachstraat 18 – 3500 Hasselt o HuisvandeMens Brussel Sainctelettesquare 17 – 1000 Brussel o ’t Vrij Gedacht Leefkern 23 – 3294 Diest o Vrijzinnig Centrum De Schakel – Steenweg 32 – 2800 Mechelen o Geuzenhuis – Kantienberg 9 – 9000 Gent o Vlaams Parlement Brussel – Ingang via IJzerenkruisstraat 99 – 1000 Brussel 2. Thema’s en stellingen Dit jaar zijn er twee thema’s: democratie en jong kapitaal. De stellingen zijn reeds bekend en zijn te vinden op de website onder http://debatwedstrijd.be/stellingen/ 3. Inschrijven De inschrijvingen zijn geopend en deelnemers kunnen zich inschrijven via onze website en dan de juiste voorronde aanklikken: http://debatwedstrijd.be Say What?De debatwedstrijd is een gratis debatcompetitie waarin jongeren het in duo verbaal tegen elkaar opnemen rond actuele thema’s.Voor wie? Voor alle jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs ASO, BSO, KSO en TSO. Waar? Op verschillende locaties en data (voorjaar 2018) in heel Vlaanderen. Waarover? De 2 thema’s zijn ‘jong kapitaal’ en ‘democratie’. Ga vlug naar het de website bij tabblad ’tools’. Daar kom je meer te weten over de thema’s, vind je de stellingen én alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden. Bekijk de flyer Data en locaties van de verschillende voorrondes en finale: Voorrondes: Datum Locatie Woensdag 21 februari VC Mozaïek Kortrijk Woensdag 21 februari VOC Hasselt Woensdag 28 februari HVDM Brussel Woensdag 7 maart ’t Vrij Gedacht Diest Woensdag 7 maart VC De Schakel Mechelen Zaterdag 10 maart en zondag 11 maart Geuzenhuis Gent Finale: Datum Locatie Zaterdag 17 maart Vlaams Parlement Brussel Adresgegevens: o Vrijzinnig Centrum Mozaïek – Overleiestraat 15A – 8500 Kortrijk o Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Hasselt – A. Rodenbachstraat 18 – 3500 Hasselt o HuisvandeMens Brussel Sainctelettesquare 17 – 1000 Brussel o ’t Vrij Gedacht Leefkern 23 – 3294 Diest o Vrijzinnig Centrum De Schakel – Steenweg 32 – 2800 Mechelen o Geuzenhuis – Kantienberg 9 – 9000 Gent o Vlaams Parlement Brussel – Ingang via IJzerenkruisstraat 99 – 1000 Brussel 2. Thema’s en stellingen Dit jaar zijn er twee thema’s: democratie en jong kapitaal. De stellingen zijn reeds bekend en zijn te vinden op de website onder http://debatwedstrijd.be/stellingen/ 3. Inschrijven De inschrijvingen zijn geopend en deelnemers kunnen zich inschrijven via onze website en dan de juiste voorronde aanklikken: http://debatwedstrijd.be