fbpx
deMens.nu

Tarik Fraihi wordt nieuwe voorzitter van het Vermeylenfonds

Het Vermeylenfonds (VF) koos Tarik Fraihi tot haar nieuwe (algemeen) voorzitter.
In de aanloop naar een nieuw beleidsplan waarin taal en sociale impact dè focus van het Vermeylenfonds zal worden, zijn wij verheugd dat Tarik onze rangen vervoegt. Hij neemt hierbij de fakkel over van Koen Goethals, meldt het Vermeylenfonds.

Wat is de emancipatorische kracht nog van taal in een steeds diverser wordend Vlaanderen? Hoe gaan we om met meertaligheid op de werkvloer, in de klas, op straat? Blijven we vasthouden aan het noodzakelijke taalbad of zoeken we naar innoverende en verbindende praktijken om taal als hefboom voor een geslaagde integratie in te zetten? Met een voorzitter die zich in het verleden meermaals inzette voor de interculturele samenleving kan het Vermeylenfonds een interessante bijdrage leveren aan dit maatschappelijke debat.

Tarik: “Na tien jaar OCAD werd het tijd om mijn engagement tegen de toenemende verharding en polarisering in onze samenleving op te nemen. Een engagement dat ik ook via het Vermeylenfonds hoop vorm te kunnen geven. Als socio-culturele vereniging is het Vermeylenfonds een uitermate geschikt vehikel om alle progressieve krachten in Vlaanderen – ongeacht hun politieke affiliatie- in hun strijd voor een warme en open samenleving te ondersteunen.”

Tarik Fraihi richtte in 2001 het antiracismeplatform KifKif op en was voortrekker voor het stemrecht voor niet-Belgen. Hij werkte vanaf 2003 op de studiedienst van de sp.a. en van 2008 tot 2018 bij het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging (OCAD). Sinds februari is hij in dienst bij Groen als politiek directeur.