fbpx
deMens.nu

Just Peace

Met JUST PEACE neemt Redelijk Eigenzinnig / Reason and Engage (VUB) het thema Oorlog, Conflict, Vrede & Verzet onder de loep. Vier avonden lang buigen ze zich over de oorsprong en impact van oorlog en conflicten. Ze gaan op zoek naar nieuwe fundamenten en visionaire beelden voor vrede en rechtvaardigheid en onderzoeken welke rol wetenschap, politiek, onderwijs, kunst en media kunnen spelen. Aan het woord  komen academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers voor een reeks van multidisciplinaire lezingen, debat en workshops. Gastprekers zijn (oa) Gertrudis Van de Vijver (U Gent, BE), Joes Segal (Wende Museum, CA, USA), Sophie De Schaepdrijver (PSU, USA) en Nils Duquet (Vredesinstituut, BE).

Voor meer informatie: www.redelijkeigenzinnig.be.

Voor het programma klik hier