fbpx
deMens.nu

LEIF symposium: ‘Voor ik vergeet, euthanasie bij dementie en wilsonbekwaamheid’

LEIF Antwerpen nodigt je graag uit op haar symposium ‘Voor ik vergeet, euthanasie bij dementie en wilsombekwaamheid’. Het symposium vindt plaats op zaterdag 23 maart 2019 van 9 tot 12.30 uur in de Nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Antwerpen (Berchem).

Mensen die lijden aan dementie moeten euthanasie kunnen krijgen. Dat schreef professor oncoloog en voorzitter van LEIF Wim Distelmans enkele maanden geleden in een open brief. Volgens de huidige euthanasiewet komen patiënten enkel in aanmerking als ze bewust en wilsbekwaam zijn.

Die wet geeft aan elk persoon die meerderjarig is én wilsbekwaam de mogelijkheid een wilsverklaring euthanasie op te stellen. De ontgoocheling is echter groot als de opsteller vaststelt hoe beperkt het toepassingsgebied is. Alleen een onomkeerbare coma is van toepassing, dementie of andere vormen van ‘verworven’ wilsonbekwaamheid zoals bij een hersentumor komen niet in aanmerking.
De euthanasiewet is 17 jaar oud. Moet ze uitgebreid worden voor dementie en andere vormen van wilsonbekwaamheid?

Op het symposium komen experten aan het woord. Acteur Warre Borgmans brengt een verhaal.

Lees meer in onze agenda.

Alle inhoudelijke en praktische informatie vind je op de symposiumsite
Hebt je nog vragen? Stuur een mail naar info@leifantwerpen.be.

Inschrijven https://www.leifantwerpensymposium.be/nl/inschrijven.