fbpx
deMens.nu

Mensen maken het verschil

Geef jij zoals Geert het verschil?

Deze ochtend vonden we in onze inbox een mooie boodschap van een echte weldoener: Geert wil samen met zijn vrouw Linda graag concrete steun bieden aan De Cocon en SOS Nuchterheid. Dergelijke kleine organisaties (zoals er nog zo velen zijn) kunnen vandaag zingeving en zorg bieden aan mensen die het in deze crisis extra moeilijk hebben. Het is ontroerend om te zien hoe de solidariteit desondanks deze moeilijke tijden groeit. Mensen zoeken belangeloos naar manieren om kwetsbare groepen te (blijven) ondersteunen.

Geert doet dit op een originele manier en roept op om hetzelfde te doen, voor wie dit kan.

Lees hieronder zijn oproep:

Corona is een vuile spelbreker in ons dagelijks leven. Mensen, ook de meest kwetsbaren, komen op tijdelijke werkloosheid te staan wat financieel maar ook psychologisch zwaar kan wegen. Er zijn ook mensen die makkelijk van thuis uit kunnen werken en hun volledige maandloon ontvangen. Mijn vrouw Linda en ik zijn in dat geval. Uiteraard moet iemand die werkt, vergoed worden, maar wij willen toch een signaal geven.

Dit signaal wil de aandacht vestigen op de extra problemen waar mensen voor staan die het sowieso al moeilijk hebben en op de inhaalbeweging die organisaties die zich richten naar deze groepen zullen moeten doen na het hele Coronaverhaal. Daarom willen wij vanuit onze situatie enkele van deze organisaties binnen onze mogelijkheden ondersteunen.

We willen ook iedereen vragen de maatregelen nauwgezet op te volgen, zowel bedrijven als particulieren. We willen ook iedereen oproepen om de maatregelen niet op een vindingrijke manier te omzeilen in functie van andere belangen.

Mensen aan het werk houden als dat kan op een aanvaardbare manier moet sowieso de norm zijn maar telkens na een goede afweging en met respect voor de situatie van iedere persoon en de maatschappij. Gezondheid staat voorop.

We wensen uitdrukkelijk iedereen te bedanken die vandaag het verschil maakt (gezondheidszorg, apotheken, voedingssector …).

Linda en ik kunnen vandaag een heel klein beetje het verschil geven. We beseffen dat het een klein gebaar is maar wij doneren het verschil van 1 van onze maandlonen tussen wat dit zou zijn bij tijdelijke werkloosheid en het reële loon.

Ons initiatief is geen aanklacht, we zijn ervan overtuigd dat iedereen doet wat hij/zij kan, ja ook de overheden!, maar alleen een warme oproep aan iedereen die het kan om directe steun te verlenen aan organisaties die onze samenleving voor velen net iets draaglijker maken, ook in niet-Coronatijden.

Wij hebben besloten te doneren aan 2 organisaties die zijn aangesloten bij de vrijzinnig humanistische koepel deMens.nu

Linda en Geert

De Cocon, Jeugdhulp aan huis – aangesloten bij de Koepel van de vrijzinnige-humanistische thuisbegeleidingsdiensten voor jeugdhulp aan huis voor jongeren en gezinnen met kinderen in een verontrustende leef- of opvoedingssituatie.

 

SOS Nuchterheid is een vrijzinnig en humanistisch zelfzorg-initiatief dat mensen steunt bij het overwinnen van hun problemen met alcohol, drugs, pillen enz….

 

Ontdek hier nog meer over de lidorganisaties van deMens.nu