fbpx
deMens.nu

#jongerenovercorona: de resultaten

Twee weken geleden lanceerde het kinderrechtencommissariaat een online-enquête voor 8- tot 17-jarigen. Er werd gepeild naar hun ervaringen en behoeften in coronatijden. De enquête liep van 11 mei tot en met zondag 17 mei 2020.

Kinderen en jongeren lieten massaal van zich horen en vulden met meer dan 44.000 de vragenlijst in.

Het onderzoeksrapport staat op zich maar laat zich ook lezen als uitgebreide achtergrond bij het advies ‘Kindperspectief in de coronacrisis #jongerenovercorona’ van 26 mei 2020 van het Vlaams Kinderrechtencommissariaat, het Kenniscentrum Kinderrechten en de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen.

“We wilden de handen uit de mouwen steken en de stem van kinderen en jongeren capteren en naar het beleid brengen. Beleidsmakers moedigen we aan om aan de slag te gaan met onze adviezen en rekening te houden met de bevindingen van dit onderzoek in hun aanpak van de coronacrisis en als achtergrondkennis bij de aanpak van toekomstige gezondheids- en andere crisissen. Geëngageerde burgers, middenveldorganisaties en academici nodigen we uit verder te graven in de data die we voor dit onderzoek verzamelden en die te gebruiken als inspiratie voor verdiepend vervolgonderzoek.” zegt Caroline Vrijens, kinderrechtencommissaris.