fbpx
deMens.nu

‘Voor zij die lijden’: Wim Distelmans brengt boek uit over euthanasieproces

Aan het begin van 2020 waren alle ogen gericht op de rechtbank van Gent. Na een lang en nagelbijtend proces werden op 30 januari drie artsen vrijgesproken van de moord op Tine Nys die op basis van een psychiatrische aandoening om euthanasie gevraagd had. Hoewel we allen opgelucht konden ademhalen werd de samenleving achtergelaten met heel wat vragen.

In zijn nieuwe boek probeert dr. Wim Distelmans deze vragen te beantwoorden. Hoe zit dat nu met die procedure? En hoe bepaal je ‘ondraaglijk en ongeneeslijk psychisch lijden’? En gaan dokters nu schrik krijgen om een euthanasie uit te voeren? En wat is precies de rol van de controlerende commissie? En moet het recht op euthanasie worden uitgebreid naar dementerenden? En zijn palliatieve sedatie, therapeutische hardnekkigheid of het stopzetten van een behandeling moreel wel meer verantwoord dan euthanasie? En wat kan men precies aanvragen via een wilsverklaring? 

Klik hier om het boek te bestellen.