fbpx
deMens.nu

Video: Met vrouwenrechten speel je niet

Wij zijn teleurgesteld.

De versoepeling van de abortuswet ligt al jaren op tafel. Drie keer is ze langs de Raad van State gepasseerd. Telkens met een positief advies. Experten werden geraadpleegd. Urenlang werd er gedebatteerd in de commissie Justitie.

Wat is het resultaat? Niets, geen positieve of negatieve uitkomst. Gewoonweg niets. Nu vertrekt het wetsvoorstel voor een vierde keer naar de Raad van State en wordt de stemming uitgesteld tot na de zomer. Hoe lang het nog zal duren is koffiedik kijken.

In onderstaande videoboodschap drukken Heleen Debruyne (auteur/journalist), Anne-France Ketelaer (algemeen directeur deMens.nu), Iris Verschaeve (FURIA), Magda De Meyer (Vrouwenraad), Carine Vrancken (LUNA vzw), Jasmin De Waele (Het Geuzenhuis) en Annouk Brebels (Jongerencoördinator deMens.nu) hun verontwaardiging uit.

Lees hier meer over de abortuswet in België.

Bekijk hier meer artikels, opiniestukken en campagnes.