fbpx
deMens.nu

Taboedoorbrekende sofagesprekken: Jong… en eenzaam?

Debatreeks UNDER PRESSURE

Eenzaamheid bij jongeren is niet te onderschatten. Afgelopen maandag zijn Flore Geukens en Selma Franssen hierover met elkaar in gesprek gegaan, op het derde ‘Under Pressure’ sofagesprek. De mythes rond eenzaamheid werden ontkracht en er was ruimte voor vragen en getuigenissen van jongeren. Bekijk het gesprek nu op YouTube.

Over de sprekers

Flore Geukens is afgestudeerd als klinisch psycholoog en doctoreert aan de KU Leuven. In haar onderzoek focust ze op eenzaamheid bij kinderen en adolescenten. Daar kijkt ze vooral naar hoe persoonlijke factoren, de sociale omgeving en zelfs biologische factoren een rol kunnen spelen.

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, Charlie Magazine en Vice Nederland. Haar eerste non-fictie boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ verscheen in 2019 bij Houtekiet Uitgeverij.

Under Pressure

Under Pressure is een reeks taboedoorbrekende gesprekken, rond diverse maatschappelijke thema’s, georganiseerd vanuit huisvandeMens Brussel, Leuven en Tienen. Ben je benieuwd naar een van de vorige gesprekken over ‘Racisme en Activisme’ of ‘Bijzondere Jeugdzorg’? Bekijk ze dan zeker hieronder:

Meer informatie

Maandag 30/11 – Artificial Intelligence
https://demens.nu/event/under-pressure-artificial-intelligence-online/

Blijf op de hoogte van alle informatie rond Under Pressure:
https://www.facebook.com/UnderPressureHvdM