fbpx
deMens.nu

LevensEindeApp LEA ondersteunt ernstig zieken

De LevensEindeApp, of simpelweg LEA, is een nieuwe gratis app. De app dient als hulpmiddel voor artsen en zorgverleners om een betere ondersteuning te bieden aan ernstig zieken en hun naasten.

LEA biedt een antwoord op heel wat vragen. Welke dosissen heb je nodig voor pijn-en symptoomcontrole? Hoe kan je slecht nieuws overbrengen? Waar vind je de juiste formulieren? Het bevat dus zowel technische informatie als tips om beter te communiceren. De app beantwoordt ook vragen rond wilsverklaringen en euthanasie. 

De focus ligt op palliatieve zorg en levenseindebeslissingen, met respect voor de wil van de patiënt of zijn vertegenwoordiger. Het is een interdisciplinaire samenwerking waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan. Bovendien kan iedereen de app downloaden, dus patiënten en hun naasten kunnen dezelfde informatie raadplegen als het medisch personeel.

Meer info op de website van LEA

LEA is een initiatief van het Forum Palliatieve Zorg vzw en LEIF vzw.