fbpx
deMens.nu

Het Coronadebat 2.0

Medische Wereld i.s.m. Kanaal Z organiseert op zaterdagochtend 19 december 2020 het Corona Debat 2.0. In een spitant dubbeldebat volgend na het overlegcomité van vrijdag 18 december zal gereflecteerd worden over het impact van Covid-19 op de gezondheidszorg en samenleving.

Kanaal Z-ankers Francesca Vanthielen en Jan De Meulemeester verwelkomen topsprekers en beleidsmakers als minister Van Peteghem, Pedro Facon en andere healthcare-experten zoals prof. dr. Erika Vlieghe, prof. dr. Steven Van Gucht, prof. Dr. Marc Noppen, prof. dr. Geert Meyfroidt … in totaal gaat het om vijftien topsprekers.

Het eerste debat over impact op de gezondheidszorg zal gaan over de vaccinatiestrategie, wanneer en hoe de derde golf aan te pakken en over de situatie in de ziekenhuizen en woonzorgcentra. Het tweede debat legt de impact op onze samenleving bloot en gaat dieper in op het onderwijs (de leerachterstand), de economische schade en oplossingen, de sociale impact op werknemers en de problematiek bij de ondernemingen (inclusief. de horeca).

Alle kopstukken zijn aanwezig op de tweede editie van dit coronadebat.

De uitzending kan live worden gevolgd op zaterdag 19/12 om 11u in livestream via https://live.medischewereld.be.

Volg de livestream

Het spraakmakende ‘Coronadebat 2.0’ zal te zien zijn in Z-Extra op zaterdag 19/12 en op zondag 20/12, telkens om 18u en kan dagelijks herbekeken worden de daaropvolgende week op Kanaal Z t.e.m. 25/12 telkens om 9u, 13u en 18u.
Ook online te herbekijken op www.kanaalz.be.

Het eerste coronadebat vond plaats op 9 mei 2020, dit debat kan je herbekijken op YouTube.

Bekijk het debat van 9 mei 2020