fbpx
deMens.nu

(R)echt naar een beter klimaat

Op zondagnamiddag 14 maart komen we op straat voor de Klimaatzaak!
In het zwart gekleed met een zelfgemaakte witte advocatenbef maken we massaal, lokaal en coronaveilig duidelijk dat het menens is met onze rechtszaak! Op die manier geven we samen de aftrap naar de pleitzittingen op 16 maart.

België komt zijn internationale klimaatbeloftes niet na. Vzw Klimaatzaak wil dat via de rechtbank veranderen. Om een ambitieus klimaatbeleid af te dwingen, voeren al meer dan 58.586 burgers een rechtszaak tegen de vier bevoegde Belgische overheden. De Klimaatzaak wil zoveel mogelijk burgers betrekken en mobiliseren. Zo tonen ze de overheid hoe cruciaal een steviger klimaatbeleid is. Na jarenlange voorbereidingen, vlijmscherpe argumenten en heldere eisen zijn ze er helemaal klaar voor! Op 16 maart gaat de rechtszaak echt van start.

NEEM DEEL AAN EEN LOKALE ACTIE