fbpx
deMens.nu

Gents gemeenteraadslid Mattias De Vuyst is de nieuwe directeur van Willemsfonds vzw

Willemsfonds vzw heeft een nieuwe directeur. Vanaf april 2021 staat Gents gemeenteraadslid Mattias De Vuyst aan het roer van de sociaal-culturele vereniging.

Mattias De Vuyst volgt Ellen Buntinx op die afgelopen tien jaar directeur van het Willemsfonds was. Na haar jarenlange inzet, vond ze het tijd om een andere uitdaging aan te gaan. ‘Het Willemsfonds dankt Ellen Buntinx voor haar inzet.

Met Mattias De Vuyst zijn we ervan overtuigd dat we de beoogde verjonging en vernieuwing zullen verderzetten’, zegt voorzitter Amand Dewaele.
Mattias De Vuyst is het jongste gemeenteraadslid van de stad Gent voor de Open Vld – fractie. Mattias komt uit het management van Colruyt Group en werkte vorige legislatuur als adviseur in het Vlaams Parlement.

Mattias is geen onbekende binnen de liberale en humanistische vereniging. In zijn studententijd was hij actief bij het Liberaal Vlaams Studentenverbond aan de Universiteit van Gent. Later werd hij nationaal bestuurder en provinciaal voorzitter bij Jong VLD.

‘Ik zie het als mijn taak om nieuwe leeftijdsgroepen warm te maken voor onze vereniging en samen met onze partners het humanisme steviger op de kaart te zetten in Vlaanderen en Brussel. En dit met de kwaliteitsgarantie die het Willemsfonds al 170 jaar levert, zegt Mattias De Vuyst over zijn nieuwe functie als directeur van het Willemsfonds.

Meer info: Willemsfonds vzw – Willemsfonds