fbpx
deMens.nu

Uitreiking Prijs Vrijzinnig Humanisme 2021

Op 21 juni wordt de Prijs Vrijzinnig Humanisme uitgereikt door het Humanistisch Verbond. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan Jean-Jacques Amy, emeritus hoogleraar in de gynaecologie en verloskunde, vanwege “zijn levenslange activisme voor de rechten van verdrukten, in het bijzonder de rechten van de vrouw, vanuit de bekommernis voor de zorg van de patiënt die voor hem steeds primeerde, zelfs op zijn eigen belang.”

Het Humanistisch Verbond verwelkomt u (uitzonderlijk online) op de feestelijke uitreiking van de Prijs Vrijzinnig Humanisme editie 2021, op maandagavond 21 juni, met als decor de Raadzaal van het stadhuis te Mechelen.

Meer info en inschrijven: Prijs Vrijzinnig Humanisme 2021

Bekijk hier de flyer

De Prijs Vrijzinnig Humanisme werd voor het eerst uitgereikt in 1989. Dat gebeurt om de twee jaar op 21 juni, de Internationale Dag van het Humanisme. De prijs wordt toegekend op grond van een of meer van de volgende criteria: een bijzondere en krachtige prestatie waaruit een vrijzinnig-humanistisch engagement blijkt; een boeiend inzicht dat waardevol is voor de verdere ontwikkeling van het vrijzinnig-humanistische gedachtegoed; een opgemerkte daad van verzet tegen eenheidsdenken of autoritair denken; of een langdurig, consequent volgehouden humanistische levenshouding, hetzij op het vlak van het denken of van praktische inzet.

Foto © Saskia Vanderstichele