fbpx
deMens.nu

‘De Inzichten’ met Jill Peeters

Zondag 7 november om 12.15 uur op Eén
Herhaling: maandag 8 november om 14.20 uur en zaterdag 13 november om 11.25 uur.

‘DE INZICHTEN’ OP VRT NU OF TE BELUISTEREN OP ALS PODCAST.

 

Klimaatexpert Jill Peeters is de gast van Nic Balthazar. Ze werd geografe en weervrouw en stichtte “climate without borders“. Ze blijft wandelen op het klimaatpad en haar missie is de mensen in beweging te krijgen.

“We moeten vertrekken vanuit de mens. Hoe kunnen we dat doen? Door de dingen met elkaar te verbinden, met de mens, met de natuur. Daaraan ben ik volop aan het werken” ,

Of: “We zitten in een complex chaotisch systeem, we moeten er leren naar kijken en van daaruit de dingen oplossen. Regeneratief denken is zo een manier. Kijken naar de context, de verbindingen. Als mens kunnen wij een positieve impact hebben.”

Filosoferen op zondag met Jill Peeters

“De mooiste vondst is dat wat je niet zocht”, “Duurzaam leven is een contradictio in terminis”, “Je kan de wereld niet veranderen zonder onze manier van denken te veranderen”, “Waarom doen slimme mensen domme dingen”, “Je reist niet om aan te komen, maar om onderweg te zijn” … zijn enkele levensinzichten die aan bod komen.

‘De Inzichten’ op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

De opnamen van de afleveringen vinden plaats in Tour & Taxis te Brussel.

Fragment:

“Ik ben een wolkenvrouw, ik leef altijd met mijn hoofd in de wolken.”

“We hebben deze zomer ook in ons land een drama meegemaakt, die overstroming. Op dat moment, diegenen die geïnformeerd waren, hadden zich in veiligheid kunnen brengen. Het jammerlijke is voor mij als weervrouw, je zag op voorhand dat het zo erg ging worden.” Bekijk meer:

Lees meer over ‘De inzichten’ of bekijk de playlist op YouTube

 

 

 

 

© Joke Goovaerts © Joke Goovaerts © Joke Goovaerts © Joke Goovaerts

Foto’s ©Joke Goovaerts

Herbekijk

Gasten tot nu toe waren: actrice en juriste Lien Van de Kelder, politicoloog Jonathan Holslag, filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem, strafpleiter Christine Mussche, fertiliteitsexperte Petra De Sutter, oorlogsverslaggever Rudi Vranckx, humorist Geert Hoste, oncoloog Wim Distelmans, gynaecologe Marleen Temmerman en VUB-rector Caroline Pauwels.

De vorige afleveringen zijn nog steeds online beschikbaar. Ze zijn integraal te bekijken VRT NU of te beluisteren op de website van één.be als podcast.