fbpx
deMens.nu

VUBorkest brengt dit najaar de concertreeks ‘Trek’ naar zalen in Brussel en Vlaanderen.

VUBorkest over de nieuwe concertreeks ‘Trek’:

Migratie is van alle tijden, dieren en mensen migreren al eeuwen over onze gedeelde aardbol. Soms een moeizame trektocht naar betere of veiligere oorden, soms goesting in dat malse groene gras aan de overkant. In 2005 dachten we met onze concertreeks ‘Grenzeloos’ dat de mensheid beter op die manier was georganiseerd. Vandaag lijkt de Homo Homini Lupus het jammer genoeg steeds meer te winnen van de Amor Mundi. Met onze herfstconcerten laten we de liefde voor de wereld zegevieren. In muziek en woordkunst staan we stil bij de belofte van een nieuwe toekomst voorbij de horizon, of nog verder in het oneindige heelal.

Op het programma:

 • Uit de nieuwe wereld –  Antonin Dvorak
 • Dubbelconcert viool altviool –  Max Bruch
  solisten: Tinne Smolders (altviool) en Christophe Rygaert (viool)
 • Roemeense Rapsodie –  George Enescu
 • Aliens: Suite for orchestra –  James Horner
 • Titanic –  James Horner
 • Adagio for strings and harp –  Dirk Brossé
 • Paconchita –  Oscar Navarro

Concerten:

 • Oostkamp, CC De Valkaart – zondag 17 november, 15u
 • Brussel, Campus VUB Etterbeek – zondag 24 november, 15u
 • Bredene, Eventcentrum Staf Versluys – zaterdag 7 december, 20u
 • Genk, CC C-Mine – zondag 8 december, 16u

Toegangskaarten zijn beschikbaar vanaf oktober via onze website. Tickets via de website kosten €20 (reductietarief €15 enkel voor studenten). Meer info over ons orkest op de website: vuborkest.vub.be

Concertreeks met de steun en/of de medewerking van deMens.nu en haar lidorganisaties met i.h.b. Oudstudentenbond VUB, Vermeylenfonds, Willemsfonds, Humanistisch Verbond. Verder VLC’s en VOC’s, huizenvandeMens, Instellingen Morele Dienstverlening, Vrijzinnig Oostkamp – De Molensteen, Vrijzinnig Brussel, Vrijzinnig West-Vlaanderen, VC De Fakkel, Genkse Humanisten, Vrijzinnig Limburg, Oudstudentenbond VUB, Erasmushogeschool Brussel, UZBrussel, Dienst Cultuur VUB, Vriendenkring Personeel VUB / EhB / UZBrussel.

Doe een fiscaal aftrekbare gift en help VUBorkest aan een toekomst!

Op rekeningnr. VUB BE51 0013 6779 3562 met als mededeling ‘ GIFT37 ’