fbpx
deMens.nu

Een niet erg kritische geëngageerde papa

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

In zijn column van 5 november in Knack wil lastpost Joël De Ceulaer in ware guerillastijl een nieuwe schoolstrijd ontketenen. Hij gaat zelfs zover om aan een minister van christelijke signatuur, die niet bevoegd is in deze materie, impliciet te vragen om het vrije schoolnet op te doeken! Misschien moeten de levensbeschouwelijke magazines waar hij als kind ongetwijfeld overdadig aan blootgesteld is geweest eens gescreend worden op hun inhoud om de oorzaak van dit revolutionair sentiment te achterhalen. Dat men daarvoor moet voorbijgaan aan de scheiding kerk en staat neemt de samenleving, in naam van de handhaving van de openbare orde, er gerust wel bij. Ik ben in elk geval verheugd vast te stellen dat Joël zo begaan is met de levensbeschouwelijke vorming van zijn kind en dat hij de Fakkeltjeskrant ? zij het wel zoals hij zelf aangeeft slechts oppervlakkig ? meeleest. In deze tijden van besparen op onderwijs zullen ouders immers een extra handje moeten bijsteken in de opleiding van hun kroost. Het is echter niet erg kritisch van deze geëngageerde papa om de Fakkeltjeskrant op basis van één zin over Che Guevara af te schrijven als een ?gevaarlijk? donkerrood pamflet. De leerkrachten niet-confessionele zedenleer, onze trouwe lezertjes en hun ouders weten gelukkig beter. Zij nemen geen aanstoot aan waarden zoals zelfstandig denken en handelen, respect voor mens en milieu, het belang van zelfredzaamheid én solidariteit, kritisch omgaan met media etc. die we in onze magazines uitdragen. Bert Goossens Hoofdredacteur Fakkeltjes Dit opiniestuk werd opgenomen in Knack (26 november 2014) als reactie op de column Beste Hilde Crevits van Joël De Ceulaer in Knack (5 november 2014) Lees hier de reactie van Gert De Nutte, algemeen coördinator HVV (Humanistisch Vrijzinnige Vereniging). Lees hier de open brief aan Joël De Ceulaer van Luc Devuyst, ere-voorzitter UVV, ere-inspecteur-adviseur n-c zedenleer, gewezen algemeen secretaris RIBZ en vrijmetselaar GOB. Lees hier de open brief aan mevrouw Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, van Mario Van Essche, voorzitter van HVV. In zijn column van 5 november in Knack wil lastpost Joël De Ceulaer in ware guerillastijl een nieuwe schoolstrijd ontketenen. Hij gaat zelfs zover om aan een minister van christelijke signatuur, die niet bevoegd is in deze materie, impliciet te vragen om het vrije schoolnet op te doeken! Misschien moeten de levensbeschouwelijke magazines waar hij als kind ongetwijfeld overdadig aan blootgesteld is geweest eens gescreend worden op hun inhoud om de oorzaak van dit revolutionair sentiment te achterhalen. Dat men daarvoor moet voorbijgaan aan de scheiding kerk en staat neemt de samenleving, in naam van de handhaving van de openbare orde, er gerust wel bij.Ik ben in elk geval verheugd vast te stellen dat Joël zo begaan is met de levensbeschouwelijke vorming van zijn kind en dat hij de Fakkeltjeskrant ? zij het wel zoals hij zelf aangeeft slechts oppervlakkig ? meeleest. In deze tijden van besparen op onderwijs zullen ouders immers een extra handje moeten bijsteken in de opleiding van hun kroost.Het is echter niet erg kritisch van deze geëngageerde papa om de Fakkeltjeskrant op basis van één zin over Che Guevara af te schrijven als een ?gevaarlijk? donkerrood pamflet. De leerkrachten niet-confessionele zedenleer, onze trouwe lezertjes en hun ouders weten gelukkig beter. Zij nemen geen aanstoot aan waarden zoals zelfstandig denken en handelen, respect voor mens en milieu, het belang van zelfredzaamheid én solidariteit, kritisch omgaan met media etc. die we in onze magazines uitdragen. Bert Goossens Hoofdredacteur Fakkeltjes Dit opiniestuk werd opgenomen in Knack (26 november 2014) als reactie op de column Beste Hilde Crevits van Joël De Ceulaer in Knack (5 november 2014) Lees hier de reactie van Gert De Nutte, algemeen coördinator HVV (Humanistisch Vrijzinnige Vereniging).Lees hier de open brief aan Joël De Ceulaer van Luc Devuyst, ere-voorzitter UVV, ere-inspecteur-adviseur n-c zedenleer, gewezen algemeen secretaris RIBZ en vrijmetselaar GOB. Lees hier de open brief aan mevrouw Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, van Mario Van Essche, voorzitter van HVV.