fbpx
deMens.nu

Redelijk eigenzinnig

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten aan de VUB en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil ‘Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij’ aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,… gaan zij in gesprek met studenten en het brede publiek. Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie. Studenten werken volgens de principes van probleemgestuurd onderwijs samen in interdisciplinaire teams. Aan de hand van een concrete probleemtaak leren ze zo om informatie te verzamelen en kritisch te verwerken, waarbij ieder vanuit de eigen achtergrond kan bijdragen. De lezingen, debatten en workshops van Redelijk Eigenzinnig vinden steeds plaats in Brussel en staan open voor alle geïnteresseerden. Dit voorjaar organiseert REDELIJK EIGENZINNIG lezingen en activiteiten rond de thema’s migratie, burgerschap en participatie. We openen dinsdag 14 februari met een lezing van Mary Bosworth (University of Oxford/Monash University) in KUUMBA, Elsene: ‘Is immigration detention a form of punishment?’ (in het Engels). Na afloop van de lezing neemt vzw Kuumba de geïnteresseerden mee op wijkverkenning in de Matongé. Hieronder het volledige programma. Meer informatie en inschrijven kan via: www.redelijkeigenzinnig.be. Hopelijk tot gauw! This spring REDELIJK EIGENZINNIG organizes lectures and activities on migration, citizenship and participation. We start on Tuesday, February 14th with a lecture by Mary Bosworth (University of Oxford / Monash University) in KUUMBA, Ixelles: ‘Is immigration detention a form of punishment?’ (in English). After the lecture you can join vzw Kuumba and discover the Matongé-district. The entire program follows bellow. More information and registration: www.redelijkeigenzinnig.be. Hope to see you soon! Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten aan de VUB en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil ‘Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij’ aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,… gaan zij in gesprek met studenten en het brede publiek. Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie.Studenten werken volgens de principes van probleemgestuurd onderwijs samen in interdisciplinaire teams. Aan de hand van een concrete probleemtaak leren ze zo om informatie te verzamelen en kritisch te verwerken, waarbij ieder vanuit de eigen achtergrond kan bijdragen.De lezingen, debatten en workshops van Redelijk Eigenzinnig vinden steeds plaats in Brussel en staan open voor alle geïnteresseerden. Dit voorjaar organiseert REDELIJK EIGENZINNIG lezingen en activiteiten rond de thema’s migratie, burgerschap en participatie. We openen dinsdag 14 februari met een lezing van Mary Bosworth (University of Oxford/Monash University) in KUUMBA, Elsene:’Is immigration detention a form of punishment?’ (in het Engels).Na afloop van de lezing neemt vzw Kuumba de geïnteresseerden mee op wijkverkenning in de Matongé.Hieronder het volledige programma. Meer informatie en inschrijven kan via: www.redelijkeigenzinnig.be. Hopelijk tot gauw! This spring REDELIJK EIGENZINNIG organizes lectures and activities on migration, citizenship and participation.We start on Tuesday, February 14th with a lecture by Mary Bosworth (University of Oxford / Monash University) in KUUMBA, Ixelles:’Is immigration detention a form of punishment?’ (in English).After the lecture you can join vzw Kuumba and discover the Matongé-district.The entire program follows bellow.More information and registration: www.redelijkeigenzinnig.be.Hope to see you soon!