fbpx
deMens.nu

She Decides: crowdfundingplatform gelanceerd, internationale conferentie in Brussel dit voorjaar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt op 2 maart tijdens een internationale conferentie in Brussel gelijkgezinde landen en organisaties samen die ervoor ijveren dat hulporganisaties in ontwikkelingslanden hun werk rond familieplanning en vrouwenrechten kunnen verderzetten. Het Witte Huis schrapte de financiering van hulporganisaties die vrouwen in ontwikkelingslanden informeren rond gezinsplanning, voorbehoedsmiddelen en veilige abortus. Het initiatief om een internationaal fonds op te zetten kreeg intussen de naam Global Fundraising Initiative ‘She Decides’.Er is ook een crowdfunding dat privédonaties toelaat.

She decides-Global Fundraising Initiative” is ondertussen al gesteund door 235 organisaties van over 65 landen. Ook deMens.nu steunt dit iniatief.

Op 2 maart zal er ook een conferentie plaatsvinden. Bedoeling is om gelijkgezinde landen, organisaties en privébedrijven samen te brengen die het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ ondersteunen. Tijdens de conferentie kunnen landen hun politieke en financiële steun kenbaar maken, hulporganisaties in detail de behoeften in kaart brengen en privé-organisaties hun engagement tonen.

Meer info
https://diplomatie.belgium.be/nl/newsroom/nieuws/2017/she_decides
https://www.shedecides.com/
http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/ook-belgie-in-de-bres-voor-vrouwenorganisaties-in-ontwikkelingslanden-nadat-trump-financiering-stopzet/article-normal-807761.html