fbpx
deMens.nu

Week van de Verlichting

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Van 20 tot en met 24 maart 2017 wordt op de campus van de Vrije Universiteit Brussel de 7de editie van de georganiseerd. De week van de Verlichting is een concept met als doel om de Verlichting en het Vrij Onderzoek extra in de verf te zetten. Dit doen we met een week van evenementen die hierrond draaien. In deze zevende editie week worden niet alleen de grenzen van de buitenwereld maar ook die van onze eigen ideeën, normen en waarden in vraag gesteld. Met het debat omtrent extremen, limieten, scheidingen en radicalisering als kerngedachte willen we aansporen tot nieuwsgierigheid, maar vooral kritisch en vrij denken. Dit evenement is een initiatief van het Brussels Studentengenootschap (BSG), Studiekring Vrij Onderzoek, Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven, Humanistisch Jongeren (HUJO), Masereelfonds, Oudstudentenbond VUB (OSB), Studentenraad VUB, Uitstraling Permanente Vorming, Werkgemeenschap Leraren Ethiek – DigiMores en het Willemsfonds. Alle evenementen worden mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de demens.nu Alle activiteiten tijdens de gaan door op en rond de campussen Etterbeek en Jette van de Vrije Universiteit Brussel. Meer info Van 20 tot en met 24 maart 2017 wordt op de campus van de Vrije Universiteit Brussel de 7de editie van de georganiseerd.De week van de Verlichting is een concept met als doel om de Verlichting en het Vrij Onderzoek extra in de verf te zetten. Dit doen we met een week van evenementen die hierrond draaien. In deze zevende editie week worden niet alleen de grenzen van de buitenwereld maar ook die van onze eigen ideeën, normen en waarden in vraag gesteld. Met het debat omtrent extremen, limieten, scheidingen en radicalisering als kerngedachte willen we aansporen tot nieuwsgierigheid, maar vooral kritisch en vrij denken.Dit evenement is een initiatief van het Brussels Studentengenootschap (BSG), Studiekring Vrij Onderzoek, Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven, Humanistisch Jongeren (HUJO), Masereelfonds, Oudstudentenbond VUB (OSB), Studentenraad VUB, Uitstraling Permanente Vorming, Werkgemeenschap Leraren Ethiek – DigiMores en het Willemsfonds. Alle evenementen worden mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de demens.nuAlle activiteiten tijdens de gaan door op en rond de campussen Etterbeek en Jette van de Vrije Universiteit Brussel.Meer info