fbpx
deMens.nu

European Youth Parliament

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Elk jaar nodigt het (EYP) meer dan 200 leerlingen van het secundair onderwijs uit om deel te nemen aan gesimuleerde parlementaire vergaderingen en zich de Europese thema’s eigen te maken. In 2017 is ‘veiligheid’ het overkoepelende thema: “Live smart – live secure’. Het EYP is een organisatie voor 3e graads leerlingen van de humaniora, die jaarlijks meermaals op verscheidene plaatsen in Europa bijeenkomen. Zij werken op basis van hetgeen het ‘echte’ parlement doet: resoluties over allerlei onderwerpen voorbereiden, opstellen en verdedigen. Ze doen dat dan voor de plenaire groep internationale jongeren (ook van buiten de EU, die ‘waarnemers’ sturen), een jury waar vaak Europese parlementairen bijzitten. Indien goed werk geleverd, kan hun resolutie worden aangenomen. Die gaan dan ter info ook naar het Europees Parlement. De conference van twee weken terug was een ‘selection’ waar de delegates voor de komende conferenties werden gekozen. Zie ook: http://eyp.org en https://www.members.eyp.org. Elk jaar nodigt het (EYP) meer dan 200 leerlingen van het secundair onderwijs uit om deel te nemen aan gesimuleerde parlementaire vergaderingen en zich de Europese thema’s eigen te maken.In 2017 is ‘veiligheid’ het overkoepelende thema: “Live smart – live secure’. Het EYP is een organisatie voor 3e graads leerlingen van de humaniora, die jaarlijks meermaals op verscheidene plaatsen in Europa bijeenkomen.Zij werken op basis van hetgeen het ‘echte’ parlement doet: resoluties over allerlei onderwerpen voorbereiden, opstellen en verdedigen. Ze doen dat dan voor de plenaire groep internationale jongeren (ook van buiten de EU, die ‘waarnemers’ sturen), een jury waar vaak Europese parlementairen bijzitten.Indien goed werk geleverd, kan hun resolutie worden aangenomen. Die gaan dan ter info ook naar het Europees Parlement.De conference van twee weken terug was een ‘selection’ waar de delegates voor de komende conferenties werden gekozen. Zie ook: http://eyp.org en https://www.members.eyp.org.