fbpx
deMens.nu

Crossing Borders

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

17 mei: Internationale dag tegen homofobie en transfobie 17 mei: Internationale dag tegen homofobie en transfobie Op woensdag 17 mei is het de Internationale dag tegen homofobie en transfobie. Het is nauwelijks denkbaar, maar 27 jaar geleden stond homoseksualiteit nog gecategoriseerd als een psychische aandoening voor de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Op 17 mei 1990 besloot de WHO om homoseksualiteit als ziekte te schrappen. Sinds 2003 is die dag uitgeroepen tot internationale dag tegen homofobie en transfobie. Nochtans worden anno 2017 homoseksuele handelingen in ruim een derde van alle landen beschouwd als criminele daden. Erg weinig landen bieden bescherming tegen discriminatie of geweld omwille van seksuele geaardheid, genderidentiteit of expressie. deMens.nu neemt elk jaar deel aan de Belgian Pride, een coming-out-evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd op de zaterdag die het nauwst aanleunt bij 17 mei. De Pride koos voor hun 22ste editie voor het thema Asiel en Migratie”. Met de eisen en hun slogan