fbpx
deMens.nu
Afkomstige van oude website

deMens.nu op de Wereldvrouwenmars

Wereldvrouwenmars aan Kunstberg lokt 200 feministische manifestanten

Do. 08 Jun. 2017, Pagina 0
(BELGA) = Op het Albertinaplein aan de Brusselse Kunstberg zijn volgens de politie zowat 200 manifestanten van feministische organisaties donderdag in de vroege avond samengekomen om te protesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Onder hen ook de bekende Amerikaanse feministe Gloria Steinem.

Na een conferentie in het Brusselse stadhuis trok een delegatie van een honderdtal vrouwen richting het Albertinaplein, om daar de verschillende feministische organisaties te vervoegen in het protest. “No is no”, was de duidelijke boodschap die de menigte verkondigde om neen te zeggen tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes.

Zo worden in Europa nog elke week 50 vrouwendoor hun partner of ex-partner vermoord en ondervindt 1 op de 3 vrouwen vanaf de leeftijd van 15 jaar fysiek en/of seksueel geweld.

De manifestanten roepen de besluitmakers en politici daarom op om actie te ondernemen. “Hoeveel vrouwen moeten nog geslagen, verkracht, gedood, geprostitueerd, lastiggevallen en psychologisch mishandeld worden, voordat Europa het onacceptabel vindt?”, klinkt het bij de vrijzinnige humanistische organisatie deMens.nu. Belga ■Wereldvrouwenmars aan Kunstberg lokt 200 feministische manifestantenDo. 08 Jun. 2017, Pagina 0 (BELGA) = Op het Albertinaplein aan de Brusselse Kunstberg zijn volgens de politie zowat 200 manifestanten van feministische organisaties donderdag in de vroege avond samengekomen om te protesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Onder hen ook de bekende Amerikaanse feministe Gloria Steinem.Na een conferentie in het Brusselse stadhuis trok een delegatie van een honderdtal vrouwen richting het Albertinaplein, om daar de verschillende feministische organisaties te vervoegen in het protest. “No is no”, was de duidelijke boodschap die de menigte verkondigde om neen te zeggen tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes. Zo worden in Europa nog elke week 50 vrouwendoor hun partner of ex-partner vermoord en ondervindt 1 op de 3 vrouwen vanaf de leeftijd van 15 jaar fysiek en/of seksueel geweld.De manifestanten roepen de besluitmakers en politici daarom op om actie te ondernemen. “Hoeveel vrouwen moeten nog geslagen, verkracht, gedood, geprostitueerd, lastiggevallen en psychologisch mishandeld worden, voordat Europa het onacceptabel vindt?”, klinkt het bij de vrijzinnige humanistische organisatie deMens.nu.
Belga