fbpx
deMens.nu

Vrijzinnigen openen huis voor morele dienstverlening

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

De Diestse vrijzinnigen hebben ontmoetingscentrum ’t Vrij Gedacht geopend. “Dankzij de steun van het OCMW van Diest, de provincie en vzw Huis van de Mens hebben we hier eindelijk onderdak gevonden”, zegt Etienne Maes, voorzitter van de Diestse Vrijzinnigen. “Uitgerekend op 21 juni gaan we open, de internationale feestdag van het humanisme.” Huis van de Mens zal in het centrum morele dienstverlening aanbieden. Diestenaars kunnen er terecht met vragen over wilsverklaringen bij het levenseinde, euthanasie en rechten van patiënten. “We hebben een goede wisselwerking met het CAW, onze buren waar mensen terecht kunnen met socio-culturele problemen”, zegt Maes. Het centrum zal vanaf 28 juni open zijn voor het grote publiek, op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 10u tot 12u en op woensdagavond van 18u tot 20u. “Er zijn dan twee professionele consulenten aanwezig om vragen te beantwoorden”, zegt Maes. “Voor het Huis van de Mens Diest wachten we op erkenning van de ministers van Justitie en Begroting, zodat we hier voltijds vijf medewerkers kunnen inzetten.” In het pand in de Michel Theysstraat was vroeger het restaurant Dyosta gevestigd en nadien de seniorenvereniging Tarsenaal. De laatste twee jaar had het leeg gestaan. Het OCMW verhuurt het aan Huis van de Mens Vlaams-Brabant. (VDWT) De Diestse vrijzinnigen hebben ontmoetingscentrum ’t Vrij Gedacht geopend. “Dankzij de steun van het OCMW van Diest, de provincie en vzw Huis van de Mens hebben we hier eindelijk onderdak gevonden”, zegt Etienne Maes, voorzitter van de Diestse Vrijzinnigen. “Uitgerekend op 21 juni gaan we open, de internationale feestdag van het humanisme.”Huis van de Mens zal in het centrum morele dienstverlening aanbieden. Diestenaars kunnen er terecht met vragen over wilsverklaringen bij het levenseinde, euthanasie en rechten van patiënten. “We hebben een goede wisselwerking met het CAW, onze buren waar mensen terecht kunnen met socio-culturele problemen”, zegt Maes.Het centrum zal vanaf 28 juni open zijn voor het grote publiek, op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 10u tot 12u en op woensdagavond van 18u tot 20u. “Er zijn dan twee professionele consulenten aanwezig om vragen te beantwoorden”, zegt Maes. “Voor het Huis van de Mens Diest wachten we op erkenning van de ministers van Justitie en Begroting, zodat we hier voltijds vijf medewerkers kunnen inzetten.”In het pand in de Michel Theysstraat was vroeger het restaurant Dyosta gevestigd en nadien de seniorenvereniging Tarsenaal. De laatste twee jaar had het leeg gestaan. Het OCMW verhuurt het aan Huis van de Mens Vlaams-Brabant. (VDWT)