fbpx
deMens.nu

Cyclus Biomedische ethiek

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Programma academiejaar 2017-2018 Accreditering: Ethiek en economie bekijk de flyer Woensdag 18 oktober: Genoom-editing: de maakbaarheid van de mens Spreker: Prof. Guido Pennings Professor of Ethics and Bioethics Institute Ghent (BIG) Ghent UniversityDepartment of Philosophy and Moral Science Ghent Woensdag 20 december De heersende bio-ethiek uitgedaagd: De ‘Heiligheid’ van het menselijk lichaam Spreker Em.Prof. Herman de Dijn. Hoogleraar Moderne Wijsbegeert, hoger instituut voor wijsbegeer- KU Leuven Woensdag 7 februari End-of-life-beslissingen bij kinderen: ervaringen van en aanpak op intensieve zorg pediatrie Spreker: Dr. Jef Willems. Kinderintensivist – UZ Gent Woensdag 28 maart Palliative sedatie: ‘slow euthanasia” of sociale dood? Prof. Dr. Wim Distelmans professor in de palliatieve zorgen- Vrije Universiteit Brussel Deelname is gratis. Registratie en onthaal vanaf 19 uur. De zitting begint om 19.30 uur en eindigt om 21 uur. Broodjes en frisdrank worden aangeboden. Inschrijven Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen: martine.schockaert@uzbrussel.be met vermelding van naam – voornaam – adres en RIZIV nummer. Of, via het Secretariaat Commissie Medische Ethiek: tel. 02 477 55 84. Accreditering: ethiek en economie Programma academiejaar 2017-2018 Accreditering: Ethiek en economiebekijk de flyerWoensdag 18 oktober:Genoom-editing: de maakbaarheid van de mensSpreker: Prof. Guido Pennings Professor of Ethics and Bioethics Institute Ghent (BIG)Ghent UniversityDepartment of Philosophy and Moral Science Ghent Woensdag 20 decemberDe heersende bio-ethiek uitgedaagd: De ‘Heiligheid’ van het menselijk lichaamSpreker Em.Prof. Herman de Dijn. Hoogleraar Moderne Wijsbegeert, hoger instituut voor wijsbegeer- KU Leuven Woensdag 7 februariEnd-of-life-beslissingen bij kinderen: ervaringen van en aanpak op intensieve zorg pediatrieSpreker: Dr. Jef Willems. Kinderintensivist – UZ Gent Woensdag 28 maartPalliative sedatie: ‘slow euthanasia” of sociale dood?Prof. Dr. Wim Distelmans professor in de palliatieve zorgen- Vrije Universiteit Brussel Deelname is gratis. Registratie en onthaal vanaf 19 uur.De zitting begint om 19.30 uur en eindigt om 21 uur.Broodjes en frisdrank worden aangeboden.Inschrijven Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen: martine.schockaert@uzbrussel.be met vermelding van naam – voornaam – adres en RIZIV nummer.Of, via het Secretariaat Commissie Medische Ethiek: tel. 02 477 55 84.Accreditering: ethiek en economie