fbpx
deMens.nu

VUB orkest- Planeet Aarde

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel brengt deze herfst met zijn concertreeks ‘planeet aarde’ een gevarieerd en luisterrijk programma naar concertzalen in heel Vlaanderen. Naast enkele prachtige klassieke stukken en een bijzonder solowerk voor harp, brengen onze muzikanten ook fantastische filmmuziek waar u zonder twijfel van zal genieten!

‘planeet aarde’ verwijst zowel naar grond waarin leven kan kiemen en vorm krijgen, als naar onze eigen planeet. Aardbewoners proberen er hun weg op te vinden en hun wereld voortdurend te verbeteren. VUBorkest zoekt in muziek en woord naar vaste waarden daarbij, met teksten gebracht door Ingrid Vanrutten.

Op het programma:

 • Jupiter uit ‘The Planets’ – Gustav Holst
 • Baroque Flamenco – Deborah Henson-Conan – solist: Julie Saerens (harp)
 • Nieuwe Wereld Symfonie – Anton Dvorak
 • Perpetuum Mobile – Johan Strauss jr.
 • Renaissance Muziek – naar Mauricio Kagel
 • How to Train Your Dragon – John Powell
 • Avatar – James Horner
 • Far and Away – John Williams

Concerten:

 • Gent, De Bijloke – zaterdag 18 november, 20u
 • Brussel, Campus VUB Etterbeek – zondag 19 november, 15u
 • Putte, GC Klein Boom – zondag 26 november, 15u
 • Bredene, Eventcentrum Staf Versluys – zaterdag 2 december, 20u
 • Genk, CC C-Mine – zondag 10 december, 15u

Toegangskaarten zullen beschikbaar zijn vanaf oktober via onze website. Tickets kosten €10 (studenten: €5). Op onze website vindt u ook meer info over de concertlocaties: www.vub.ac.be/vuborkest

Concerten met de steun en/of medewerking van de huizenvandeMens, de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging, het Vermeylenfonds, het Masereelfonds, het Willemsfonds, Geuzenhuis Gent, Muziekcentrum De Bijloke, Gemeentebestuur Putte, Willemsfonds Putte-Beerzel, Vrijzinnige Dienst Universiteit Antwerpen, Vrijzinnig Antwerps Trefpunt, HVV-Vrijdenkend Lier, Genkse Humanisten, Vrijzinnig Limburg, Erasmushogeschool Brussel, UZBrussel, Vriendenkring Personeel VUB/EhB/UZBrussel, Oudstudentenbond VUB, Dienst Cultuur VUB, Uitstraling Permanente Vorming vzw.

Bekijk de flyer