fbpx
deMens.nu

Shortlist Boekenprijs deMens.nu

De Boekenprijs deMens.nu wordt tweejaarlijks uitgereikt en bekroont het beste Nederlandstalige non-fictieboek over vrijzinnig humanistische waarden. De shortlist van 5 boeken voor de Boekenprijs deMens.nu is zopas bekend gemaakt. Voor het beste non-fictiewerk wordt er een prijs uitgereikt ter waarde van 3000 euro. Een vereiste is dat het boek Nederlandstalig is en steeds te maken heeft met vrijzinnigheid en de waarden waar het vrijzinnig humanisme voor staat.

In naam van God. Elke dag een aanslag, Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt, Houtekiet
Onbehagen. Nieuw licht op de beschaafde mens, Bas Heijne, Ambo |Anthos
Samenleven met gezond verstand, Patrick Loobuyck, Polis
De bedreigde vrijheid. Uw vrije meningsuiting in gevaar?, Johan Op de Beeck, Horizon
Material matters. Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij, Thomas Rau en Sabine Oberhuber , Bertram + De Leeuw Uitgevers BV

Deze tweejaarlijkse Boekenprijs deMens.nu zal worden uitgereikt op donderdagavond 21 juni in De Zondvloed te Mechelen. Op deze dag zal er een panelgesprek plaatsvinden over het maatschappelijke/culturele/economische belang van (literaire) non-fictie.

De jury is samengesteld uit de voorzitters van deMens.nu, het Vermeylenfonds, het Willemsfonds en de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging.
De drie vorige laureaten waren Alicja Gescinska (2012) met De verovering van de vrijheid. Van luie mensen, de dingen die voorbijgaan, Dirk Verhofstadt (2014) met Atheïsme als basis voor de moraal (Houtekiet) en Floris van den Berg (2016) met Beter weten. Filosofie van het ecohumanisme (Houtekiet).

PERSCONTACT EN WOORDVOERDER

Aubry Cornelis
Tel: +32 478 78 67 34
E-mail: aubry.cornelis@deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel en maakt deel uit van de interlevensbeschouwelijke dialoog op diverse echelons. www.demens.nu