fbpx
deMens.nu

Stop het hellend vlak

Laura Bush, Madeline Albright, Nancy Pelosi en last but not least: Melania Trump. Al deze vrouwen reageren krachtig op de gedwongen scheiding van ouders en hun kinderen en het ronduit mensonwaardige taalgebruik van president Donald Trump. Ze zijn niet alleen. Duizenden mensen protesteren met hen mee. Gelukkig maar.

De verschrikkelijke vergelijking tussen illegale immigranten en dieren was nog niet koud, of daar kwam al het nieuws dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de VN-Mensenrechtenraad. Opnieuw een daad die moeilijk te relativeren valt.

Bij deMens.nu huiveren we van de gedachte dat kinderen achter de tralies vliegen. En we maken ons grote zorgen over het gemak waarmee achter bindende mensenrechtenverdragen vraagtekens worden geplaatst. Die verontwaardiging is tegelijk onze drive om te blijven opkomen voor menswaardigheid: hier en overal ter wereld. Gisteren, vandaag, morgen en overmorgen.

Wij vragen dan ook aan alle vertegenwoordigers van de Belgische federale regering om het politieke getouwtrek in de Verenigde Staten waarvan kinderen en families het grootste slachtoffer zijn, alsook de beschamende uitspraken van Donald Trump, krachtig te veroordelen.