fbpx
deMens.nu

Assita Kanko over abortus ‘vrouwen beslissen zélf over hun lichaam’

Assita Kanko is van mening dat abortus uit het strafrecht moet.

“Een vrouw mag zelf beslissen over haar lichaam en over haar keuze om al dan niet moeder te worden”, vertelt ze in een filmpje. Ze vindt het problematisch hoe er nog teveel mannen beslissen over het doen en laten van vrouwen, maar er zelf de gevolgen niet van hoeven te ondergaan.

“Ik denk dat we ons niet meer moeten gedragen als schildpadden wanneer het over de rechten van de vrouw gaat. We moeten gewoon durven beseffen dat we in 21ste eeuw leven en dat vrouwen mondig zijn, en het recht hebben om zelf te kiezen.” aldus Kanko.

Assita Kanko is politiek activiste, columniste en oprichtster van Polin dat ijvert voor een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek via empowerment.