fbpx
deMens.nu

Onderweg

Nieuwe uitgave ter voorbereiding van Feest Vrijzinnig Jeugd.

Aan het einde van het basisonderwijs heeft een kind een heel traject afgelegd: van kind naar aanstormende volwassene en wereldburger met een eigen identiteit. Het feest vrijzinnige jeugd is hier de kroon op het werk: klaar voor de overgang naar het middelbaar onderwijs, waar stilaan belangrijke keuzes voor de toekomst gemaakt worden.

Met het boekje ‘Onderweg’ wil Samenspel vzw, in samenwerking met deMens.nu, ondersteuning bieden aan leerkrachten NCZ die in de derde graad basisonderwijs aan de slag willen gaan met het vrijzinnig humanisme in al zijn vormen, geuren en kleuren. De tiener maakt kennis met het feest vrijzinnige jeugd en diverse andere overgangsrituelen die kinderen op weg naar volwassenheid beleven. Een boek vol afwisseling, gemaakt op maat van nieuwsgierige, enthousiaste twaalfjarigen, onderweg naar een volgende fase in hun leven

Neem met een filmpje alvast een kijkje in het boek

Deze uitgave is tot stand gekomen door de enthousiaste samenwerking tussen mensen uit verschillende domeinen die één gezamenlijk doel hadden:
Vanuit de vrijzinnige gemeenschap aan leerkrachten NCZ, HVV-feestcomités, vrijzinnig humanistisch consulenten en ouders ondersteuning bieden om met kinderen uit de derde graad basisonderwijs te werken rond vrijzinnig humanisme en de vrijzinnig humanistische aspecten van een Feest Vrijzinnige Jeugd.

Ga naar de website

PERSCONTACT EN WOORDVOERDER
Aubry Cornelis

Tel: +32 478 78 67 34

E-mail: aubry.cornelis@deMens.nu

‘Onderweg’ is de opvolger van ‘Als ik groot ben’. In dit boek gaan kinderen van 6-7 jaar op speelse wijze aan de slag met vrijzinnig-humanistische waarden. Dit helpt hen zich inhoudelijk voor te bereiden op het lentefeest.

Samenspel een vereniging die zich tot doel stelt de cursus niet-confessionele zedenleer te ondersteunen.